Lippen opvullen

Lippen opvullen

In algemene zin geldt, dat we met het toenemen van de leeftijd  bot- en vetweefsel verliezen in ons gezicht. Voor de regio van de mond geldt dat het volume van boven- en onderkaak af neemt. Hierdoor verliezen we de steun die dit weefsel aan onze lippen gaf. Tevens neemt daarbij ook het zachte weefsel af. Al met al verandert onze mond. Het volume van de lip neemt af, de bovenlip wordt vlakker, we krijgen hangende mondhoeken, onze kin lijkt scherper te worden, allerlei lijntjes ontstaan.....

Een combinatie van deze zaken kan je al met al een verdrietige uitstraling geven. Ook kan het zijn dat je het volume van je lippen te klein vindt, lippenstift niet meer goed blijft zitten of de vorm van de mond je niet meer aanstaat. Dit kunnen allemaal redenen om de mogelijkheden van een behandeling te bespreken.

Bij de behandeling van de mond is het van belang om de juiste, natuurlijke verhoudingen nauwlettend in de gaten te houden. De mogelijke locaties van injectie zijn: het liprandje, het lippenrood of de overgang tussen lippenrood en het slijmvlies aan de binnenkant van de mond. Iedere locatie van injectie is bepalend voor het einddoel van de behandeling. In dit geval resp. verminderen van lijnen boven de mond/verbeteren van krullen bovenlip, verhogen volume, verbreden van de lippen.

Desgewenst kan je plaatselijk verdoofd worden. Na de behandeling van ca. 15 minuten zie je direct al resultaat.

Doordat de lippen veel bewegen, blijft de filler iets minder lang zitten, dan elders in het gezicht, namelijk ongeveer 6 tot 9 maanden.

Lippen opvullen | Fillers lippen