Vollere jukbeenderen

Vollere jukbeenderen

Als we ouder worden verliezen we volume in ons gezicht: dit zit met name in een afname van ons botweefsel en in mindere mate in een afname van het onderhuidse bind- en vetweefsel.

Het resultaat van deze processen is een huid die relatief ‘te groot’ wordt voor zijn skelet en conform de wetten van de zwaartekracht gaat dit hangen. De resultante van dit proces is met name zichtbaar bij neus, de mond en de kaaklijn. Door de gevolgen van dit proces oog je over het algemeen ouder en vermoeider dan je je voelt.

Dit probleem van volumeverlies kunnen we op twee manieren aanpakken:

  • Met de afbreekbare filler Radiesse creëren we op een subtiele wijze volume rondom de jukbeenderen. Hierdoor krijgt het gezicht weer een frisse look én een gladdere huid. Dankzij Radiesse wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, wat een liftend effect kan hebben op de huid. Bij deze behandeling is het van belang dat de huid nog in staat is om positief te reageren - met het aanmaken van collageen en elastine - op de behandeling. Hoe ouder iemand is hoe minder waarschijnlijk het wordt dat de behandeling tot een goed effect leidt.
  • Een andere wijze van behandeling is het volumeverlies opvullen met een filler. Ik werk met Teosyal, een biologisch afbreekbare gel op basis van het huideigen hyaluronzuur. Na een behandeling van zo’n 15 minuten zie je direct resultaat.

Bijkomend voordeel: ook de neus-lippenplooi wordt door het toevoegen van dit volume iets zachter.

Vollere jukbeenderen