Botox tegen migraine

Veel mensen kennen het gebruik van Botox voor het tegengaan van rimpels. Minder mensen weten dat deze injectable ook zeer effectief ingezet wordt bij migrainebestrijding. In veel gevallen wordt hoofdpijn veroorzaakt door spierspanning. Omdat Botox de spieren ontspant, neemt de frequentie van het aantal migraineaanvallen af, maar ook de hevigheid van de hoofdpijn.

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn en migraine. Botox kan gebruikt worden bij spanningshoofdpijn en die migraine waar je het gevoel hebt dat er met een hamer op je hoofd geslagen wordt.

 

Exploderende migraine (het gevoel alsof je hoofd uit elkaar barst) kan helaas niet behandeld worden met Botox.

Een migraine-botoxbehandeling is een relatief eenvoudige en snelle ingreep en is vrijwel pijnloos. De behandeling duurt ca. 10 minuten en al na een paar dagen zal een migraineaanval kunnen worden verminderd of zelfs voorkomen.

Na ongeveer 6 maanden moet de behandeling worden herhaald om het gewenste resultaat te behouden.

Misschien vind je deze behandelingen ook interessant

Leuk om kennis te maken

Drs. Martine Korevaar is in 2013 de opleiding tot Cosmetisch Arts van de NVCG gestart en heeft deze in 2015 met succes afgerond. Daarnaast bezoekt zij op regelmatige basis lezingen en demonstraties om up-to-date te blijven. Tot slot is zij Arts, aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde).

Martine Korevaar

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen?

Schrijf je dan in voor de online nieuwsbrief van Clinique Martinique. We sturen je maximaal 2 tot 3 maal per jaar ons laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen. Uiteraard zijn jouw gegevens vertrouwelijk en werken wij conform de nieuwe AVG wetgeving en vragen je dan ook om je expliciete akkoord.

Clinique Martinique is lid van Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) en werkt conform de Reclame code cosmetische behandelingen. Voor de volledige code, klik hier.

BIG-registratienummer: 49048615601.

Je kunt het BIG-register telefonisch bereiken via 0900 – 899 82 25 of de website bezoeken www.bigregister.nl.