Botox, filler of biostimulator?

Hoewel ze alle drie injectables genoemd worden, is een botox behandeling compleet anders dan een filler- of biostimulatorbehandeling. Om het onderscheid goed te kunnen maken is het van belang te weten dat er twee soorten rimpels bestaan:

Dynamische rimpels

Dit zijn de rimpels die ontstaan bij het aan- en ontspannen van de spiertjes in jouw gezicht. Zolang de huid voldoende collageen en elastine bevat, veert deze terug na het gebruik van deze spieren.

De dynamische rimpels gaan we tot op zekere hoogte tegen met Botox.

 

Statische rimpels

Met het toenemen van je leeftijd neemt de collageen- en elastineproductie in de huid snel af. Ook verliezen we volume in het gezicht door een afname van vet en botweefsel. Gezamenlijk zorgen deze processen ervoor dat de huid relatief te groot wordt voor zijn onderlaag en daarmee gaat hij plooien. Dynamische lijntjes veranderen in statische lijnen: ook na ontspanning van de spieren in het gezicht, blijven deze lijnen bestaan.

Deze statische rimpels kunnen we behandelen met fillers of biostimulatoren.

 

Met het toenemen van je leeftijd neemt het collageen en elastine in de huid snel af. Ook verliezen we volume in het gezicht door een afname van vet en botweefsel. Gezamenlijk zorgen deze processen ervoor dat de huid relatief te groot wordt voor zijn onderlaag en gaat hij plooien.

Producten

Clinique Martinique werkt uitsluitend met het beste van het beste. Daarom heeft cosmetisch arts Martine Korevaar ervoor gekozen om te werken met de drie volgende producten:

Producten

Bocouture

In het algemeen wordt de term Botox gebruikt, dit is echter een merknaam. Clinique Martinique heeft gekozen om met het merk Bocouture te werken. Er zijn diverse redenen waarom Drs. Martine Korevaar hiertoe besloten heeft:

  • Bocouture is een van de meest gezuiverde botuline toxines op de markt
  • Dankzij de zuivering van eiwitten is de kans op allergische reacties zeer minimaal, plus is de houdbaarheid van het product veel langer
  • Het is inmiddels al ruim 30 jaar op de markt en heeft zijn veilige werking ruimschoots bewezen
  • Er is geen enkel verschil in de werking tussen Bocouture en Botox

Teosyal

Teosyal biedt maar liefst 11 verschillende hyaluron fillers, die door onze cosmetisch arts gebruikt kunnen worden bij verschillende behandelingen. Redenen waarom gekozen is voor de injectables van Teosyal zijn:

  • Brede lijn van 11 producten – een passende filler per behandeling
  • Alle injectables zijn biologisch afbreekbaar
  • Langdurig resultaat
  • De gels op hyaluronzuur basis zijn al jarenlang op de markt en zodoende is het bekend dat er geen complicaties zijn voor het product
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding voor de klant

Radiesse

Deze collageen stimulator is al sinds 2004 op de markt, zodoende is de werking en veiligheid van Radiesse wereldwijd bewezen. Dit product is met name geschikt voor het tegengaan van volume verlies en het opvullen van matige tot diepere rimpels. Na een aantal keren herhalen, houdt het vuleffect van Radiesse langer aan dan die van een hyaluronzuur filler. Dit heeft te maken met zijn weefselopbouwende werking, het stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in de huid.

Profhilo

Profhilo is een biostimulator die ingezet wordt als een natuurlijke anti-aging behandeling. Het kent een zeer hoge concentratie hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. De huidverbeterende werking van dit product stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Uw huid krijgt hierdoor zichtbaar meer stevigheid, elasticiteit en hydratatie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen?

Schrijf je dan in voor de online nieuwsbrief van Clinique Martinique. We sturen je maximaal 2 tot 3 maal per jaar ons laatste nieuws en exclusieve aanbiedingen. Uiteraard zijn jouw gegevens vertrouwelijk en werken wij conform de nieuwe AVG wetgeving en vragen je dan ook om je expliciete akkoord.

Clinique Martinique is lid van Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) en werkt conform de Reclame code cosmetische behandelingen. Voor de volledige code, klik hier.

BIG-registratienummer: 49048615601.

Je kunt het BIG-register telefonisch bereiken via 0900 – 899 82 25 of de website bezoeken www.bigregister.nl.